Het centrum van Zierikzee is niet saai. Het is een waar openlucht speelparadijs voor kleine kinderen. Zo kunnen kinderen uren spelen met de uit de tegels spuitende waterstralen op het Havenplein. Wat is er mooier dan deze waterstralen om mee te spelen? Je kunt proberen om ze te ontwijken, er dwars doorheen te lopen of er gewoon op te gaan staan. Goed, je wordt een beetje nat en je moeder vindt dat in de regel niet zo leuk, maar jij hebt als kind de grootste lol.

En als je niet nat mag worden dan is er natuurlijk het anker op het Havenpark. Want zeg nu eens eerlijk, het is toch als kind heerlijk om daarop te klimmen. Eenmaal bovenop voel je je de koning te rijk als je trots neerkijkt op je ouders of je jongere broertje of zusje dat nog niet zo hoog als jij kan klimmen. Je voelt je een ware piraat die alle wereldzeeën aankan.

Maar het water blijft trekken. Je omhelst de water spuwende kikkers van de klassieke fontein en bij warm weer mag je er zelfs met je schoenen uit, in dansen.

In het wild zijn ze veel gevaarlijker dan in de dierentuin, dat weet je, maar dit is veel spannender!

Net als jij vinden je vader en je moeder het schitterend, ze blijven fotograferen.

Maar het hoogtepunt is te vinden aan de Oude Haven. Rijen kinderen staan of hangen, al dan niet met hulp van vader, voorovergebogen over het muurtje, naar het water te kijken. En als je goed kijkt, zie je echte haaien zwemmen. Gevaarlijke haaien die van bloed houden, je kunnen verscheuren en je helemaal op kunnen eten. In het wild zijn ze veel gevaarlijker dan in de dierentuin, dat weet je, maar dit is veel spannender!

Wie durft nog te zeggen dat Zierikzee saai is?

 

 

Blauw
Pinksterweekend