Kl - 300Wakker worden is soms een vreemde gewaarwording. Vooral als je s-ochtends vroeg wordt aangestaard door twee bijna dichtgeknepen ogen zoals mij recentelijk gebeurde. Niet alleen de ogen van Mijn Meis waren bijna dichtgeknepen ook haar vuisten waarmee ze op het bed ramde. ‘Klootzak’, riep ze ongegeneerd en onbevangen. Ik was op slag wakker en zonder op de wekker te kijken wist ik al hoe laat het was. Mijn Meis had zich van mij afgekeerd en zat met haar rug naar mij toegekeerd, half overeind in bed. Het was me niet geheel duidelijk wat ze allemaal mompelde maar aan de intonatie te horen kon ik maar beter zwijgen. Even wilde ik haar kalmeren door zachtjes over haar rug te wrijven maar ook daar zag ik vanaf.

‘Ongelooflijke zelfzuchtige klootzak’, hoorde ik haar nu mompelen. De toon waarop ze de woorden uitsprak deed me huiveren.

Dit was ernstig en viel in de categorie stil blijven zitten als je geschoren wordt. In gedachten herhaalde ik langzaam haar woorden. Gisteren voordat we waren gaan slapen hadden we nog enorm van elkaar genoten en had ik haar welvingen, nadat ze in slaap was gevallen, nog een tijdlang bewonderd. Nee, zelfzuchtig was het zeker niet geweest. Wat het dan wel geweest was wist ik niet. Of zou het zo zijn dat ik in mijn slaap een meisjesnaam anders dan de hare had genoemd? Het zou zomaar kunnen. Tijdens de REM-slaap had je immers totaal geen controle. Je ogen gaan als een gek te keer, je wormvormig aanhangsel transformeert in een odol en je droomt schijnbaar van alles. Lang hoefde ik echter niet te piekeren. Het geluid van een hogedrukreiniger drong door het openstaande raam naar binnen. De buurman. Ik keek op de wekker, vijf over zeven. Ik draaide me nog maar eens om en besloot de zaterdag een uurtje later en beter te beginnen.

 

Even een bioscoopje pakken
Buitenlanders drinken geen Peelander